Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

U bevindt zich hier: HomeMondriaan

Uitverkocht - toch aanmelden?

Inmiddels zijn alle 200 zonnepanelen op sporthal Mondriaan verkocht. Wilt u ook deelnemen aan een postcoderoosproject? U kunt zicht toch aanmelden. U wordt dan op de reservelijst geplaatst. Indien een deelnemer uit het project Mondriaan verhuisd en zijn panelen wilt verkopen óf indien wij een nieuw postcoderoosproject starten, wordt u door ons benaderd.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over project Zonnestroom op Sporthal Mondriaan.

Staat uw vraag er niet bij stuur uw vraag dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Kan iedereen meedoen?

Ja, iedereen kan meedoen. Wij raden het echter enkel huishoudens met 5342 en aangrenzende postcodes aan om mee te doen. Dit omdat deelnemers profiteren van een belastingkorting, die enkel verrekend mag worden aan mensen in en in omringende postcodes van de productie installatie. Dit zijn de postcodes 5341 t/m 5345; 5348; 5349; 5351.
Deelnemers uit andere postcodes zullen onvoldoende financieel voordeel hebben.


Wanneer ontvangen deelnemers de opgave van werkelijke terug geleverde stroom? Is dit per 1 januari of een ander moment?

De opgewekte stroom verrekent Qurrent op de nota van de klant. Qurrent voert het aandeel per deelnemer in de installatie op in hun systemen en deelnemers krijgen gelijktijdig met hun jaarnota een verrekening van de opgewekte energie. De uitkering wordt dus afgestemd op het nota-moment van de klant.

Is het mogelijk om bij overstappen gedurende de looptijd ook op dat moment een verrekening te krijgen? Of wordt dit dan later verrekend?

Ja. Bij het opmaken van de eindnota maakt Qurrent de verrekening op.

Is de korting op de energiebelasting een vast gegeven?

Het staat vast dat u voor de komende 15 jaar nagenoeg geen energiebelasting hoeft te betalen. Het is echter niet zeker hoe hoog de energiebelasting de komende jaren zal zijn. In het geval de energiebelasting stijgt, stijgt uw korting ook en wordt de terugverdientijd korter dan wij voorgerekend hebben. Indien de energiebelasting omlaag gaat, gaat ook de korting omlaag en wordt de terugverdientijd dus langer en het rendement lager.

Wordt de korting meteen verrekend met mijn voorschotnota?

Nee, dit gebeurt pas bij de jaarafrekening, maar u kunt uw voorschotbedrag zelf naar beneden bijstellen.

Zijn de kosten all-in of komen er nog jaarlijkse kosten voor onderhoud e.d. bij?

De kosten zijn all-in. Wij hebben de kosten voor onderhoud, verzekering e.d. allemaal opgenomen in de deelnameprijs.

Ik heb gehoord dat als ik zonnepanelen op mijn dak leg, dat ik dan de BTW terug kan krijgen van de Belastingdienst. Geldt dat bij dit project ook?

Nee, dat geldt niet bij dit project, omdat u zelf geen eigenaar wordt van de zonnepanelen. De zonnepanelen blijven in eigendom van Energiecoöperatie Oss, dit is één van de eisen van de Belastingdienst om in aanmerking te komen voor de korting op de energiebelasting.

Hoe is het geregeld met schade aan de panelen?

Er is een verzekering afgesloten op de panelen, hiermee is schade aan de panelen verzekerd. Dit is inclusief hagel- en stormschade.

Informatiebrochure Project Zonnestroom Sporthal Mondriaan

Op 21 november 2016 is er een informatieavond gehouden over Zonnestroom op Sporthal Mondriaan. Die avond is er een informatiebrochure uitgedeeld met alle benodigde informatie. Deze kunt u hieronder downloaden.

Zonnepanelen op Sporthal Mondriaan goedgekeurd

Op 31 oktober 2016 heeft de Algemene Leden Vergadering van de Energiecoöperatie Oss het project Zonnepanelen op Sporthal Mondriaan goedgekeurd.

Dit betekent dat we kunnen starten met onder andere voorlichting geven aan potentiele geïnteresseerde.

Op 21 november wordt er een informatieavond gehouden over dit project.  De avond begint om 19:30 en wordt gehouden in Sporthal Mondriaan, De Ruivert 3, 5342 CM.

De flyer geeft al wat voor informatie en op de avond zelf is er een infomatieblad.