Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

Underline1

U bevindt zich hier: HomeNieuws

Gefeliciteerd Raadsleden

Energiecoöperatie Oss feliciteert de nieuwgekozen raadsleden en wenst het nieuwe gemeentebestuur succes bij het vaststellen van ambitieuze duurzaamheidsdoelen. ECO denkt en doet graag mee in de groene plannen van de gemeente.

ECO en Carnaval

In de Groot Stedelijk optocht van 11 februari 2018 (Carnavalszondag) liepen ook vrijwilligers an de Energiecoöperatie Oss mee. Er werd rond 'getoerd' met twee windmolens. De wieken in de kleuren van het Ossekoppenrijk, blauw en geel. Natuurlijk om aandacht te vragen voor de plannen van de ECO om de opbrengsten van 2 windmolens ten goed te laten aan een duurzaamheids fonds.

Felicitaties zijn ook op hun plaats want ze hebben de derde plaats behaald in categorie kleine loopgroepen.

IMG 0037 IMG 0039 IMG 6049-(005)

 

We gaan door met het Windpark Elzenburg – De Geer!

Nu, eind 2017, maken we de balans op ten aanzien van het windpark Elzenburg – De Geer.
Energiecoöperatie Oss wil twee van de windturbines in dit windpark realiseren en exploiteren en leverde hiervoor een ontwikkelplan aan bij de gemeente. Op 14 december besloot de gemeenteraad positief tegenover het plan te staan, het sympathiek te vinden maar ook dat het nog niet klaar was om definitief ECO de realisatie te gunnen.
 
De mogelijkheid dat er een openbare aanbesteding komt is er nog steeds. Daartoe gaat de gemeente voorbereidingen treffen. Tegelijkertijd krijgt ECO de kans met een beter onderbouwd plan te komen. Wordt dat door de gemeente als voldoende (zeker) beoordeeld dan krijgt ECO het voorkeursrecht en is openbare aanbesteding alsnog van de baan. Na 1 juli 2018 beslist de gemeenteraad definitief.
 
Bij de beoordeling van het plan wordt heel erg gekeken naar het draagvlak en de participatiebereidheid onder de Osse bevolking. Dat die er zijn hebben we gemerkt: aan de voor-inschrijving hebben al meer dan 50 mensen meegedaan voor een totaal bedrag van ruim 135.000,- euro. Uiteindelijk moeten we naar de 1,5 miljoen…..
De voorinschrijving staat nog steeds open. Wilt u ook aansluiten? Klik op de rode knop ‘Participatie Windpark…’.

infographic over windpark: tender of model ECO

Een beeld verteld meer dan duizend woorden.

Daarom hebben we als ECO een infographic gemaakt waar we de verschillen laten zien tussen het tender model en het ECO model.

Via de knop hieronder kan je hem downloaden

Steun het ECO-plan voor windmolens op Elzenburg - de Geer !

Teken de petitie!

ECO wil dat van het windmolenpark 2 molens lokaal geëxploiteerd worden en de opbrengst ervan in Oss blijft. (Elders op de website vindt u artikelen met alle informatie daarover.) Het alternatief is namelijk dat de molens commercieel geëxploiteerd worden en de opbrengst grotendeels wegvloeit. Wat wilt u? Kiest u voor de Osse coöperatieve oplossing, teken dan de petitie!. U steunt ons plan en u maakt duidelijk aan de Osse politiek dat er wel degelijk draagvlak is voor dit plan. Op 14 december stemt de gemeenteraad erover, voorafgaand wordt de petitie aangeboden aan de raad. Dus: teken nu!
Naar de petitie : https://windparkecovooross.petities.nl 

Wilt u tekenen namens een bedrijf, instelling of club? Misschien tekent u dan liever een Letter of Support.  Daarop is plaats voor het logo van de organisatie voor wie u tekent. (Krijgt u het logo er niet ingeplakt, stuur het dan gerust los mee. Hiermee geeft u een nog krachtiger signaal af. Ga naar onderstaande link, onderteken de brief en stuur deze op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Nu al voor-inschrijven?

Ook dat kan! Onder voorbehoud dat we met het windpark aan de slag mogen gaan van de raad kunt u nu al voor-intekenen op een aandeel in dit windpark. U kunt dan al voor 250 euro of veelvouden daarvan meedoen (in de vorm van obligaties, 4% rente gedurende 15 jaar al meedoen. Voor-inschrijving geeft recht op deelname bij realisatie van het windpark.

Lees het hele artikel hier

 

Meer artikelen...