Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

Underline1

U bevindt zich hier: HomeNieuwsNieuwe subsidie voor energiebesparing

Nieuwe subsidie voor energiebesparing

Het Rijk opende met ingang van15 september ljl. een nieuwe subsidie van 60 miljoen voor energiebesparing. Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Ze moeten dan minstens 2 verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of HR++glas.subsidie-240

De subsidie wordt gegeven op de isolatiekosten, uitgevoerd door een kwalitatief en prijstechnisch goed bedrijf. Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Ook subsidie voor aanvullende maatregelen

Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens 2 verschillende soorten isolatie, kan ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren en energiezuinige kozijnen. Wie zijn hele huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement. Meer informatie over de subsidie vind u via http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis. U kunt vanaf 15 september 2016 subsidie aanvragen via www.mijn.rvo.nl.